SORU
1 EYLÜL 2010, ÇARŞAMBA


11000 satır C kaynak dosyası ne?

Büyük (11000 hatları büyük?) bu yüzden mainmodule.cpp kaynak projemiz ve bunu dokunmak her zaman dosya yalakalık.

Bu dosya çok büyük ve merkezi olarak, daha fazla ve daha fazla kod biriken tutar ve aslında küçültmek başlangıç yapmak için iyi bir yol düşünemiyorum.

Dosya kullanılır ve aktif olarak çeşitli (>değişti 10) ürün bakım sürümleri ve gerçekten zor onu yeniden. "İki parça, 3 içine bir başlangıç için, dosya / dizin, sonra bakım sürümlerden değişiklikleri birleştirmek için tekrar bir kabus olacak. sadece ben olsaydım Ve ayrıca eğer uzun ve zengin bir tarihe sahip bir dosya bölme, ve SCC tarih eski değişiklikleri izleme kontrol aniden çok daha zor olur.

Temelde içeren dosya "ana sınıfı" (ana iç çalışma sevk ve koordinasyon) programı, bir özellik eklenir her zaman, aynı zamanda bu dosya ve büyür her zaman etkiler. :-(

Sen bu durumda ne yapardın? Ayrı bir kaynak için yeni özellikler taşımak için nasıl herhangi bir fikir SCC iş akışını bozmadan dosya?

(Not araçları: kullandığımız B Visual Studio, AccuRev SCC ama bence tipi SCC fark etmez çok burada; kullanıyoruz Araxis Merge to do fiili karşılaştırma ve birleştirme dosyaları)

CEVAP
1 EYLÜL 2010, ÇARŞAMBA


Birleştirme 30000 LOC gelecekte dosya alırsınız ne zaman olacak gibi büyük bir kabus olmayacak. Yani:

  1. Bu dosya için daha fazla kod ekleyerek durdurun.
  2. Böl.

Eğer sadece yeniden düzenleme işlemi sırasında kodlama durdurabilir mi, bu büyük dosya bırakabilirsinizgibibir süreliğine en azından olmadan ekleme daha fazla kod için: beri içeren bir "ana sınıfı" olabilir devralır ve devam devralınan sınıfı(es) ile aşırı fonksiyonları birkaç yeni, küçük ve iyi tasarlanmış dosyaları.

Bunu Paylaş:
  • Google+
  • E-Posta
Etiketler:

YORUMLAR

SPONSOR VİDEO

Rastgele Yazarlar

  • Justin Case

    Justin Case

    3 EKİM 2011
  • Willie D.

    Willie D.

    16 Aralık 2006
  • XxMinayaxX1

    XxMinayaxX1

    9 Mayıs 2012