SORU
26 EKİM 2008, Pazar


Nasıl Vim imleci ekleme moduna girmeden bir linebreak Ekle?

İmleci ekleme moduna girmeden Vim içinde bulunduğu satır sonu eklemek mümkün mu? İşte bir örnek ([x] imleç x anlamına gelir):

if (some_condition) {[ ]return; }

Bazen, biraz daha fazla kod girmek istiyorum. Basınbenkomut moduna girmek için tuşuna basınGirineklemek hattı ve ekstra boşluk aradan sonra silin. Sonra normal moduna girmek ve kapanış ayracı önce imleci ve aynı şeyi kendi satırında almak için bunu o zaman yapardım.

Bunu bir süredir yapıyorum, ama kesinlikle bunu yapmak için daha iyi bir yolu var mı?

CEVAP
26 EKİM 2008, Pazar


Verdiğiniz örnek için kullanabilirsinizrGirintek bir karakteri (boşluk) yerine Girin. Daha sonrafboşluk.bir sonraki alana gidin ve son komutu tekrarlamak için.

Otomatik girintileme ayarlarınıza bağlı olarak, yukarıda olabilir ya da return deyimi düzgün girinti olmayabilir. Değilse, kullanınsGirinTabEscbir yeni satır boşluğu değiştirmek, satır girinti ve ınsert modundan çıkmak için yerine. Kullanamadığı çok farklı bir komut ile ikinci yer değiştirmek zorunda kalacağı '.' bu durumda.

Bunu Paylaş:
  • Google+
  • E-Posta
Etiketler:

YORUMLAR

SPONSOR VİDEO

Rastgele Yazarlar

  • boogie2988

    boogie2988

    6 NİSAN 2006
  • Brendan van Son

    Brendan van

    5 Aralık 2006
  • Video-Tutorials.Net

    Video-Tutori

    15 Mart 2011